Mardi Bijleveld

coach, trainer en loopbaanpsycholoog

Online in de avonduren

persoonlijk & professioneel  speels & serieus  prikkelend & reflectief

daarom valenti

Valenti staat in de eerste plaats voor moed: de angst, weerstand of onzekerheid voelen en tóch doen. Valenti is daarmee een reminder voor mijzelf om steeds te kiezen voor wat ik belangrijk vind, dwars door belemmeringen (gedachten) heen. Valenti is ook een compliment voor jou, want het is moedig om te kiezen voor coaching en ontwikkeling! Het is soms best confronterend om te erkennen dat je hulp nodig hebt, die hulp te vragen en te ontvangen. Heel menselijk. Ik moedig je aan om toch die stap te zetten. Ik help je graag jouw belemmeringen op te ruimen, zodat je weer en meer zin ervaart, in leven en werk.

valenti - een stap verder

mijn stijl

Ik ben op m’n best als ik een-op-een of in interactie met een groep prikkelende vragen mag stellen, verbanden mag leggen in schijnbaar losstaande verhalen, mag helpen om tussen comfort- en stress- in de stretchzone te komen: die plek waar het kan schuren, waar je je bewust wordt van wat je belangrijk vindt en wat je vasthoudt én waar ruimte ontstaat om meer vanuit authenticiteit te groeien.

Ik bied een veilige leersetting om dat wat je te leren hebt met jezelf (of elkaar) aan te gaan en sterker jouw pad te vervolgen. Wat je bij mij kunt ervaren is de rust en ruimte die ik bied en de diepgang die ik weet te creëren door de juiste vragen en (soms confronterende) reflecties. Met de verschillende werkvormen die ik gebruik merk je dat ik me weet aan te passen aan wat jij nodig hebt om tot nieuw inzicht en nieuw gedrag te komen. Wanneer je bewustzijn is gegroeid, ben ik je stok achter de deur om de verandering die je zelf voor ogen hebt te realiseren. Op jouw manier, in jouw tempo.

Zo help ik je dichter bij jezelf te blijven. Doordat je ontdekt hoe je de belemmeringen waar je zelf invloed op hebt, kunt wegnemen. Zodat je moedig kunt kiezen voor een andere weg.

 

“Mardi kan de goede vragen stellen en stiltes laten vallen op de juiste momenten. Ze heeft geduld en geeft ruimte om na te denken. En dat alles zonder sturend te zijn. Door de uitgebreide verzameling werkvormen die Mardi paraat heeft is er voor elke situatie of elk vraagstuk wel een vorm die inzicht geeft en die ik niet snel zal vergeten.”

Lena

mijn achtergrond

Waarom je doet wat je doet en hoe je daar (samen) invloed op hebt, dat vind ik vanaf de kleuterklas al reuze interessant. Na mijn jeugd in Twente ben ik daarom verhuisd naar Groningen om psychologie te studeren. Ik heb een masterdiploma Arbeids- Organisatie en Personeelspsychologie met de specialisatie Coaching en Training van jongvolwassenen. Ik ontdekte dat ik het coachen, trainen en begeleiden van mensen ontzettend gaaf vind om te doen. Tegelijk wilde ik breder ervaren wat werken (in een grote organisatie) inhoudt, zodat ik een stevige basis heb om mensen te helpen in leven én werk. Ervaring in verschillende functies, rollen en op werkplekken heb ik onder andere in het UMCG opgedaan.

Na een extra post hbo master Coaching heb ik mij aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en werk ik sinds 2019 als zelfstandige. Deze vorm geeft mij de vrijheid om precies dat te doen waar ik me toe geroepen voel èn om dat te doen op een manier die past jou èn bij mij.

Als coach en trainer heb ik ervaring in verschillende branches (zorg, onderwijs, MKB, academisch) waar ik ook werkzaam ben geweest in andere functies. Naast valenti werk ik ook als coach en moderator via ELLLA en als arbeidspsycholoog, coach en trainer via Probaat. Onderliggend ben ik (ervarings-)deskundige in burn out, perfectionisme, faalangst en hoogsensitiviteit. Ik heb daarmee geworsteld, doe dat soms nog steeds, maar heb er ook mee leren omgaan en heb mijn aandacht leren verleggen naar de kwaliteiten die daarachter schuilgaan.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling is onderdeel van mijn dagelijks leven. Ik help anderen daarmee, maar blijf ook zelf in ontwikkeling door bijvoorbeeld vakliteratuur, cursussen en intervisie met collega’s. Stiekem ben ik ook enorm dankbaar voor alle wijsheden en spiegels die ik dagelijks ontvang van coachees en andere mensen die ik ontmoet.

persoonlijk

Ik geloof dat jij, net als ieder ander, waardevol en van toegevoegde waarde bent. Dat het leven niet altijd makkelijk is en soms ronduit ingewikkeld of zwaar, dat zal ik nooit ontkennen. Tegelijk zie ik het leven als een groot mysterie waarin we mogen blijven groeien en ontwikkelen. Waarin we mogen (leren) liefhebben en verbinden met iemand anders en iets groters dan onszelf. Dat is mijn basis, vanuit mijn christen-zijn. Heb je zelf geen of een andere (geloofs)overtuiging, of twijfel je aan jouw waarde of basis, ik maak geen onderscheid en verwelkom je graag.

Naast het mooie werk dat ik mag doen geniet ik van het leven met mijn man Wouter in Californië en met vrienden en familie op afstand. Ik ben regelmatig te vinden in de keuken, stap graag op m’n racefiets of trek m’n wandelschoenen aan. Ik geniet van echte gesprekken, een goed boek en heb een grote liefde voor de kleur roze.

opdrachtgevers

Wij delen de opdracht in talentontwikkeling. Daarom doe ik verschillende prjecten voor de Rijksuniversiteit Groningen als (intervisie)coach, trainer, programma-adviseur en assessor. Met name gericht op (jonge) medewerkers.

 • Traineeship Young Professionals: Coach, trainer, intervisiecoach & assessor
 • Workshops The Art of Advice
 • Workshop Samenwerking
 • Workshop Create your Career Covey Style
 • Coach @ Coach Café

Wij delen het geloof in God en in de waarde van aandacht voor persoonlijke ontwikkeling in je studententijd. Daarom zet ik mij in als coach en spreker voor Navigators Studentenvereniging Groningen.

Voorbeelden

 • Teamcoaching bestuur
 • spreken op vrouwenavond

Wij delen een stukje geschiedenis. 8 jaar heb ik in het UMCG gewerkt in uiteenlopende rollen, van simulatiepatient tot HR adviseur, van communicatietrainer tot projectleider. Met een brede ervaring in alle lagen en hoeken van de organisatie zet ik mij nu als onafhankelijk coach en intervisiebegeleider in voor hen die zich dagelijks op eigen wijze inzetten voor onze gezondheid.

Voorbeelden

 • Intervisiebegeleider AIOS
 • Coach individuele trajecten

Wij delen in ieder geval de moed om een stap te zetten. Jij door contact op te nemen, ik door te luisteren en eerlijk mee te denken hoe ik je verder kan helpen. Ik heb altijd ruimte voor jou, los van je werk of werkgever.

samenwerkingspartners

Wij delen de liefde voor een leven lang leren en het geloof in de kracht van (persoonlijk) leiderschap. Daarom ben ik als coach, moderator en TMA expert* verbonden aan ELLLA.

Voorbeelden:

 • Cursus Persoonlijk leiderschap (Travers)
 • Moderator onboarding programmateam (Fontys)
 • TMA* Talentgesprekken (directie, management en teamleiders van diverse organisaties)
* Talent- en MotivatieAnalyse

Wij delen de passie om burn out te voorkomen en werkgeluk te vergroten. Daarom ben ik als arbeidspsycholoog, coach en trainer verbonden aan Probaat.

Voorbeelden:

 • Doorontwikkelen en verzorgen van de programma Veerkracht
 • Doorontwikkelen en verzorgen van programma Prioriteiten
 • Workshop Veerkracht (VCOG)

Wij delen een bijzondere vriendschap, rotsvast vertrouwen in elkaar kwaliteiten en oneindige interesse in de binnenwereld en potentie van wie we ook ontmoeten. Ons verlangen is dezelfde, onze inbreng complementair. Daarom zet ik mij graag met Elenta in als teamcoach, spreker en geven we samen workshops en trainingen. Voorbeelden:

 • teamcoaching bestuur (N.S.G.)
 • spreken op vrouwenavond (N.S.G.)
 • workshop Samenwerking (RUG)

Wij delen een sterke drive om waar te maken wat van waarde is. Mijn inzet in samenwerking:

 • Moderator persoonlijk leiderschap voor Focusgroep Monitoring (Breman)
 • Moderator persoonlijk leiderschap voor Focusgroep Circulariteit (Breman)
 • TMA professional (Uw Leveringspartner Lenferink)