coaching

voor jou & voor jullie

Jou stap verder helpen, met jezelf, je werk, je loopbaan & jullie met elkaar. Daar ga ik voor!

voor jou

Coaching bij Valenti Coaching betekent dat je met volle inzet, van jou én mij, werkt aan een voor jou belangrijk thema.

Met welke vraag, welk thema of welk doel je ook komt, ik kijk altijd verder dan een snelle oplossing. Ik help jou jezelf en de wereld om je heen beter te begrijpen. Ik ben nieuwsgierig naar wie jij bent en hoe jij van betekenis wilt zijn. En altijd heb ik aandacht voor je binnenwereld (gedachten, gevoelens, emoties)  en de wereld om je heen (gedrag, werk, relaties). Werkvormen kies ik passend bij jouw leerstijl en vraag. Samen gaan we voor een coachtraject met een duurzame positieve impact, op jouw leven en werk.

thema's en coachvragen

De thema’s en coachvragen waar ik me mee bezig houd liggen op het snijvlak van persoon en werk, leven en loopbaan.

Je kunt denken aan thema’s als werk-privé balans, (beter) leren omgaan met gedachten, emoties en angsten, loopbaankeuzes, overspannenheid, burn out (preventie), (hoog)gevoeligheid, perfectionisme, faalangst, zingeving en identiteit, kwetsbaarheid en overprikkeling.

Coachvragen die ik vaak tegenkom zijn bijvoorbeeld: Hoe ga ik om met mijn hoge lat? Hoe vind ik werk dat bij mij past? Wie ben ik, los van wat anderen vinden?  Hoe ga ik om met mijn gedachten en gevoelens? Ik loop steeds tegen hetzelfde aan; hoe doorbreek ik dit patroon? Hoe kan ik meer zin ervaren in mijn werk? Hoe kan ik mijn grenzen beter leren kennen en bewaken? Hoe stel ik de juiste prioriteiten en luister ik daar naar? Ik ben te veel bezig met wat anderen van mij denken en bij alle andere “te” vragen: Ik ben te druk, stel te hoge eisen, ben te gespannen, slaap te weinig of denk te veel – Hoe ga ik daar beter mee om?

Zit je met iets anders of kun je er nog niet de woorden voor vinden? Ook dan ben je van harte welkom. Samen zoeken we wat de kern is. Denk ik dat iemand anders je beter kan helpen? Ook door je in contact te brengen met iemand anders help ik je graag een stap verder.

promovendi, aios en anios

De periode dat je promoveert, je specialiseert of uitzoekt voor welke opleidingsplek je wilt gaan is bijzonder (en) intensief. Er wordt veel van je gevraagd, je wílt ook 100% gaan, tegelijk is je eigen grens misschien in zicht. Hoe hou ik het vol, waar geef ik prioriteit aan, hoe ga ik om met mijn promotor of leidinggevende en hoe ziet mijn toekomst eruit? Zomaar een paar vragen die je misschien herkent naast de thema’s hierboven. Voor die vragen is niet altijd ruimte op de werkplek. In een coachtraject bij valenti kun je die vragen wél stellen, graag zelfs! Samen werken we aan jouw ontwikkeling, als persoon, naast je professie.

teamcoaching

Het is soms knap lastig om goed samen te werken. Jezelf beter begrijpen en elkaar leren verstaan, dat maakt een wereld van verschil voor de relatie, het proces én de inhoud. Hoe mooi om daar extra in te investeren! 

Willen jullie sterker worden als team? Ik coach jullie graag. Ik heb aandacht voor elk teamlid als persoon, voor jullie relatie onderling en het thema of doel waar jullie hulp bij zoeken. Ik help te focussen op wat van belang is, waar het schuurt en hoe jullie elkaar beter kunnen aanvullen. Is jullie vraag nog niet helder of denken jullie daar verschillend over? Ook dan zijn jullie welkom om kennis te maken. Groei begint met meer helderheid.

Liever een combinatie van coaching, training en intervisie (opzetten)? Ook dat kan. Ik denk graag mee over een traject op maat. Neem je contact op?

teamthema's en coachvragen

Zoals elk mens is ook elk team uniek. Toch zijn er een aantal thema’s en vragen die belangrijk zijn in elke samenwerking en waar coaching een waardevolle impuls voor kan zijn. 

Thema’s waar je aan kunt denken zijn onderling vertrouwen, communicatie, samenwerking, oud zeer, kwaliteiten en persoonlijk leiderschap.

Vragen waar je aan kunt denken zijn: We zijn zo verschillend, hoe kunnen we toch goed samenwerken? Hoe blijven we verbonden als we thuiswerken? Welke potentie schuilt er in dit team? We praten vaak in rondjes en discussies zijn niet productief, hoe komen we hier uit? Hoe kunnen we elkaar weer of meer vertrouwen? We zijn een team, maar zo voelt het niet, hoe kan dat anders?

Ervaringen

methodieken

Ik geloof dat elk mens en elke situatie uniek is. Dat betekent dat ik geen vaste methode of vast stappenplan gebruik. Wel heb ik een rugzak vol theorieën, modellen en methodieken waar ik graag uit put om jouw (jullie) coachtraject passend vorm te geven. Voorbeelden zijn voice dialogue, transactionele analyse, kernkwadranten, rationeel-emotieve therapie, acceptance & commitment therapy, ervaringsgerichte oefeningen en rollenspelen; altijd en alleen als het past bij jou.

werkwijze

Coaching is heel persoonlijk. Daarom start ik altijd met een kennismakingsgesprek, gratis en vrijblijvend. Klikt het tussen jou en mij? Past wat ik te bieden heb bij wat jij nodig hebt? Dit verkennen we samen. Zijn we gemotiveerd om met elkaar aan de slag te gaan? Dan schrijf ik een voorstel voor een coachtraject passend bij jou. Word je daar enthousiast van? Dan gaan we aan de slag.

tarieven

Een coachtraject bij valenti is een duurzame investering in jou en je toekomst. Ik vind het belangrijk dat coaching toegankelijk is voor iedereen die daar tijd en energie in wil steken. Daarom is een eerste kennismaking altijd gratis en hanteer ik een scherp tarief.

  • Gratis kennismakingsgesprek ( 45 min)
  • 95 euro per sessie (1 – 1,5 uur)
  • Btw vrij, inclusief beveiligde online omgeving en voor- en nawerk van de coach

Zijn de kosten een drempel? Neem ook dan gerust contact op. 

Mijn diensten vallen niet binnen de zorgverzekering. Via de werkgever, de bedrijfsarts en het UWV is vaak meer mogelijk dan je denkt.

  • Gratis opdrachtverkenning
  • Offerte op maat

online

Voor kennismaking en coaching ben je online welkom. Hiervoor gebruik ik een beveiligde omgeving.

op locatie

Ik kom graag naar jouw organisatie of een externe locatie voor kennismaking en (team)coaching.
- Exclusief in de San Francisco Bay Area -

“Ik had niet gedacht dat coaching via een beeldscherm zo’n grote positieve impact kon hebben”